Tip: het voorkomen van uitdroging van je tuin
Droogte kan heel wat schade in tuinen en het openbaar groen veroorzaken. Toch is uitdroging deels te voorkomen. We geven je een tip die ook in je eigen tuin toepasbaar is! Het bewijs dat deze methode werkt, leveren de foto’s hiernaast. Deze zijn op 7 augustus 2018 (34 graden) in Veenendaal genomen. Je ziet verdroogde Hydrangeas en vitale soortgenoten, verdroogde Asters en Asters die het ondanks de droogte goed redden. Wat is het geheim?
Werk met wat de natuur je aanbiedt!
Wij bereiken dit resultaat door herfstblad als een deken tussen de planten in plantvakken aan te brengen (en dus niet af te voeren!). Het bodemleven, wormen en insecten, gaat vervolgens aan de slag en trekt het blad als het ware de grond in.
Dit verbetert de structuur van de grond. En wat doet een goede bodem? Die houdt vocht vast en kan goed met wisselende omstandigheden omgaan!
Het werkt bovendien als bemesting en het ‘bladdekentje’ voorkomt bevriezing.
Dus als je dit najaar blad in de tuin hebt, geef je planten dit dekentje en je zult zien dat je planten vitaler en weerbaarder worden. Voor klanten van hoveniers en opdrachtgevers in het groen heeft het nog een bijkomend voordeel: het is meestal goedkoper dan blad laten afvoeren.