Rosa Novum behaalt toonaangevend keurmerk: PSO 30+

Rosa Novum is sinds 1 november 2019 PSO 30+ gecertificeerd. PSO staat voor Prestatielader Sociaal Ondernemen. En de 30+ betekent dat meer dat 30% van de medewerkers van een bedrijf een afstand tot de arbeidsmarkt heeft.

De PSO certificering maakt zichtbaar dat een bedrijf zich sterk maakt om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Ook toont de certificering aan dat dit op een kwalitatief goede manier gebeurt.

PSO 30+ (Abw) en de aanbestedingswet

De 30+ variant van de certificering is de hoogst haalbare trede op de prestatieladder. Daarmee voldoet een bedrijf aan de eisen in artikel 2.82 van de aanbestedingswet. Op grond van dit artikel kunnen aanbestedende diensten opdrachten voorbehouden aan sociale bedrijven. Steeds meer publieke opdrachtgevers nemen PSO 30+ op in hun inkoopvoorwaarden. Zo stimuleren ze ‘de markt’ om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Meer over PSO-30+ en aanbestedingswet leest u hier.

Inkopen bij PSO-gecertificeerd bedrijf

Over de toegevoegde waarde van PSO 30+ leest u meer in deze factsheet van PSO Nederland.  En die toegevoegde waarde is er ook als u inkoopt bij Rosa Novum en andere PSO-gecertificeerde bedrijven. Samengevat gaat het om:

 • Bijdragen aan een betere maatschappij

  Als u inkoopt bij een PSO-gecertificeerde organisatie, draagt u bij aan een betere maatschappij. Het is simpel: door uw groen te laten onderhouden door Rosa Novum, creëert u werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Versterking van uw sociale profiel

  Door in te kopen bij Rosa Novum kunt u uw sociale profiel versterken en geeft u vorm aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Rosa Novum denkt graag kosteloos mee hoe u uw MVO-profilering kunt versterken in uw markt, door met ons samen te werken.

 • Sociaal inkopen

  Steeds meer PSO-gecertificeerde organisaties vragen om het PSO-keurmerk wanneer zij inkopen. Dat kan dus ook voor uw bedrijf een belangrijk argument zijn om zelf over PSO-certificering na te denken. Want met het PSO-certificaat bent u herkenbaar voor (toekomstige) klanten, stakeholder en opdrachtgevers. Het is minder ingewikkeld dan u misschien denkt. Kijk ook eens op de website van PSO Nederland.

 • Social return (sociale criteria) aantonen

  Meer dan een kwart van de gemeenten en andere overheden accepteert nu al het PSO-certificaat bij de invulling van social return bij overheidsopdrachten. Wilt u zelf social return aantonen? Rosa Novum kan een social return verklaring afgeven en vermeldt op de facturen dat u hebt ingekocht bij een PSO-gecertificeerd bedrijf.

 • Participatiewet en Banenafspraak

  PSO geeft een organisatie ook inzicht en handvatten om aan de Participatiewet en Banenafspraak te voldoen.