Rosa Novum, lid van de Normaalste Zaak

Rosa Novum is lid van de Normaalste Zaak. Dit is een netwerk van zo’n 600 werkgevers die zich sterk maken voor inclusief werkgeverschap.

De Normaalste Zaak is een initiatief van MVO Nederland, AWVN en Start Foundation. Als groeiend netwerk bouwen de leden samen aan een inclusieve arbeidsmarkt en inclusief werkgeverschap.

Inclusieve werkgever?

Een inclusieve werkgever helpt medewerkers met een arbeidsbeperking, naar vermogen, betaald werken. Vaak gaat het over werknemers die beperkingen ervaren vanwege een psychische of fysieke aandoening of vanwege een chronische ziekte. Daardoor kunnen ze niet (direct) alle activiteiten uitvoeren die horen bij een functie.

Ontwikkeling

Rosa Novum is daarbij gericht op ontwikkeling van medewerkers. Want mensen kunnen vaak veel meer dan je denkt, dat geldt overigens voor alle werknemers. Inmiddels werken er bij Rosa Novum 25 breed inzetbare collega’s in het groenonderhoud. Samen kunnen zij elke opdracht aan.

Commercieel bedrijf, normaalste zaak

Rosa Novum combineert inclusief en sociaal ondernemen. We zijn een gewone commerciële onderneming en ons doel is maatschappelijk. Met onze omzet en winst, creëren we nieuw werk  voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doen we graag in samenwerking met andere bedrijven die dit doel ook omarmen. Vandaar het lidmaatschap van de Normaalste Zaak.

Meer weten?

Meer weten over Rosa Novum en de Normaalste zaak? Volg de link