Muurschilderingen nieuw pand Rosa Novum door Rienke Enghardt

Rosa Novum betrok in september 2023 een nieuw pand. Fijn al die ruimte maar ook saai al die witte muren. Daarom vroegen we community artist Rienke Enghardt de muren in de nieuwe kantine van muurschilderingen te voorzien.

Inspiratie

Rienke liet zich inspireren door thema’s die nauw verbonden zijn met Rosa Novum: vriendschap en natuur. Ze koos voor voorstellingen van de vogel, de rat en de vis die lucht, aarde en water symboliseren. Ze zijn in vriendschap met elkaar verbonden met een spoor van bladeren. De medewerkers van Rosa Novum droegen aan welke bladeren ze zou schilderen. Ze kozen onder andere voor het eikenblad, de kastanje en de Ginkgo Biloba. Rienke maakte een Projectverslag van de muurschilderingen.

Meer over Rienke

Rienke Enghardt werkte over de hele wereld aan kunstprojecten en heeft tegenwoordig haar vaste haven in de NDSM-werf in Amsterdam. Veel van haar werk komt in samenwerking tot stand: met andere kunstenaars uit alle hoeken van de wereld en met jongeren en kinderen, vaak in (voormalige) oorlogsgebieden, die meedoen aan haar kunstprojecten. Het samen maken van kunst werkt helend en biedt hoop.

Voor meer informatie over de kunst van Rienke, volg de link.