Hetty en Reijer

Steenbergen Sierbestrating

"Vele druppels maken een emmer vol"

Hetty en Reijer van Steenbergen over Rosa Novum

Reijer en Hetty van Steenbergen, bekend van Van Steenbergen Sierbestratingen, wonen in het buitengebied van Veenendaal. Het onderhoud van hun tuin en terrein deden ze tot voor kort zelf maar de tijd ontbrak om het goed te doen. Dus gingen ze op zoek naar een hovenier. Reijer en Hetty kozen voor Rosa Novum. Ze vertellen waarom ze het belangrijk en leuk vinden om juist met een sociaal bedrijf in zee te gaan.   

Hoe kwamen jullie op de gedachte om Rosa Novum in te huren?

Reijer: “We hebben veel verschillende hoveniers hier gehad. Maar de meeste doen liever aanleg, geen onderhoud, en Hetty had er ook niet altijd schik mee. Dus ik zeg tegen Hetty ‘We gaan iemand anders zoeken’. Ik had al een paar keer gehoord van Rosa Novum, en er ook over gelezen. En die jongens komen ook af en toe bij ons op de zaak om materiaal te halen. Ik kreeg er een goede indruk van.” Hetty vervolgt: “En het is een grote tuin, ik kan de hulp goed gebruiken. Als ik aan het onderhoud begin, kom ik nooit aan het eind! Maar ik wil wel alles netjes hebben.” Reijer vult aan: “En mooi groen. Je kunt het wel dichtstraten maar dat is geen gezicht. Ik houd van groen. Maar het heeft allemaal onderhoud nodig.”

Gaat het voor jullie om meer dan een hovenier inhuren?

Reijer en Hetty knikken. Ze kiezen ook voor Rosa Novum uit overtuiging. Reijer: “Je kunt op deze manier jongens een kans geven die hem nodig hebben. Dat vind ik belangrijk. Wij zijn actief voor een ziekenhuis in Ethiopië en we ondersteunen ook 2 Ethiopische kinderen. Daardoor hebben ze te eten en kunnen ze naar school. Mensen zeggen wel eens tegen mij ‘Waar begin je aan!’ Maar als we allemaal zo denken verandert er niks in de wereld. Vele druppels maken een emmer vol, zo zien wij dat.”

Hetty, jij belt zelf met de ploeg als je ze nodig hebt. Wat valt je op aan de jongens in het contact?

Hetty: “Het zijn aardige jongens. De voorman, Arjan, appt snel terug als ik iets vraag en ze komen ook altijd snel, meestal dezelfde week nog. Het is gezellig om ze om de deur te hebben en ze doen het werk graag.” Hetty zorgt ook goed voor de mannen van Rosa Novum. “Een van de jongens vindt onze cappuccino zo lekker en laatst heb ik een keer saucijzenbroodjes voor ze mee gebracht. Ik weet wel dat dat niet hoeft, maar ik vind het gewoon leuk om te doen. En soms doen ze iets voor mijn schoonmoeder, die woont hierachter, en dan komt Ferry netjes vertellen dat hij ook wat voor haar heeft gedaan.”

Dus jullie zijn tevreden klanten!

Hetty:  “Ik heb met deze jongens nooit het gevoel van ‘wat lopen ze nou weer te doen’. Ik zie ze ook continu doorwerken en ze laten het netjes achter. Als ik niet thuis bent stuur de voorman me foto’s  en appt hij dat ze weer weg zijn. Het is niet echt goedkoper dan een andere tuinman, maar ze werken netjes en de klik is er. Dat vind ik het belangrijkst.” Reijer: “Het gaat goed met de jongens en we hebben schik met ze. Je zou ze je sleutel kunnen geven.”

Hetty en Reijer van Steenbergen zijn bekend van Van Steenbergen Sierbestratingen in Veenendaal. Zie ook: https://www.steenbergensierbestrating.nl/over-steenbergen