Rosa Novum in uitzending Omroep Human

Omroep Human maakte een inspirerende uitzending over arbeidsparticipatie. Rosa Novum was van de partij. Hovenier Jeroen, zijn ploeg en Rosa Novum oprichter Nancy van der Vin, zaten aan tafel. Tafelheer was @martienkniest van het vrolijk makende bedrijf en de indrukwekkende documentaire De Wasstraat. Hieronder een overzicht van de links naar de uitzending.

Link naar introductie Rosa Novum

In dit filmpje wordt de ploeg van hovenier Jeroen geïntroduceerd. Voorman Tonnie en hoveniers Joery en Theo vertellen over hun werk en wat ze leuk vinden aan Rosa Novum. De succesfactoren voor hen zijn pret (‘ouwehoeren’ noem Joery het), vrijheid en verantwoordelijkheid.

Link naar uitzending

Jeroen en Nancy zaten aan tafel in de uitzending van 6 september (klap regio Utrecht open en klik op de uitzending. Vanaf minuut 50 zijn ze te zien). Jeroen vertelt daarin wat het verschil is tussen werken bij Rosa Novum en zijn vorige werkgever. Nancy vertelt waarom werkgevers in zee zouden moeten gaan met mensen met een arbeidsbeperking. “Zo moeilijk is het niet”, is wat zij daarover zegt.

Biga Groep, Koekfabriek en gemeente Utrecht

Ook andere werkgevers deden mee aan de uitzending, denk aan Gerhard ten Hove van de Biga Groep, Arthur de Nerée van de Koekfabriek uit Utrecht: “Einstein en Mozart waren ook autisten. Het gaat erom dat je talenten van iemand ontdekt.”, Linda Voortman, wethouder  van de gemeente Utrecht: “Ja, we hebben als overheid diverse loketten. Maar de truc is dat je als werkgever bij elk loket goed zit en Samantha Beaufort, manager Werkgeversdienstverlening bij het UWV: “Het is inderdaad belangrijk dat een werkgever geen last hebben van allerlei regels.”