Praktijkleren met MBO-verklaring in de Foodvalley: Julian doet mee.

Julian werkt bij Rosa Novum en doet mee aan Praktijkleren, ook wel de derde leerweg genoemd. In het filmpje hieronder vertelt hij, samen met zijn voorman Geert-Jan, waarom.

Julian is ontzettend leergierig en leert het beste in de praktijk. Praktijkleren is daarom een uitkomst voor hem: hij leert het hoveniersvak niet op school maar bij een leerbedrijf. Daar kan hij een formele praktijkverklaring MBO/niveau 2 behalen. Deze verklaart dat Julian zelfstandig inzetbaar is op de diverse werkprocessen in het groen. Maar hij hoeft geen ‘struikelvakken’ te doen als Nederlands, rekenen en burgerschap.

Voor wie is praktijkleren bedoeld?

Praktijkleren is bedoeld voor mensen die graag met hun handen werken maar geen startkwalificatie (diploma MBO niveau 2, Havo, VWO) hebben. Deze groep kan of wil vaak niet meer naar school, daar kunnen tientallen redenen voor zijn.  Maar via praktijkleren kunnen zij bij deelnemende werkgevers hun MBO-praktijkverklaring niveau 1 of 2 halen. Zo krijgt deze groep perspectief op duurzaam werk.

Wie doen er mee?

De Pilot Praktijkleren met de MBO-praktijkverklaring wordt in arbeidsmarkt Regio Foodvalley georganiseerd door: Aeres, ROC A12/Dulon College, Rosa Novum, Leger des Heils, Restore, ’s Heeren Loo, Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley, Leerwerkloket Regio Foodvalley, UWV, Werkkracht, gemeenten uit de arbeidsmarkt Regio Foodvalley, de Programmaraad en SBB. De pilot richt zich op de sectoren Groen, Facilitair en Logistiek.

Voor meer informatie, kijk ook eens op de site van het loket Leren en Werken van de arbeidsmarktregio Foodvalley