14 arbeidsplaatsen bij Rosa Novum: bedrijf voor groenonderhoud

 

Van links naar rechts, Wim Van Ginkel (Koninklijke Ginkel Groep), Nancy van der Vin (Rosa Novum), René van Holsteijn (IW4)

Veertien medewerkers van sociaal werkbedrijf IW4 uit Veenendaal werken vanaf 1 januari 2019 bij Rosa Novum. Een belangrijke stap voor de medewerkers en voor het sociale bedrijf Rosa Novum. De directeuren Wim van Ginkel (KGG – Rosa Novum) en René van Holsteijn (IW4) ondertekenden van de overeenkomst die de overstap mogelijk maakt. 

De medewerkers zijn in vaste dienst van Rosa Novum of worden duurzaam gedetacheerd. Zo werken Rosa Novum en IW4 samen aan een inclusieve arbeidsmarkt: een arbeidsmarkt die mensen ‘met een afstand’ een volwaardige arbeidsplaats biedt. Rosa novum is onderdeel van de Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal.

Rol bedrijfsleven

De ondertekening van de overeenkomst door de directeuren Wim van Ginkel (KGG – Rosa Novum) en René van Holsteijn (IW4) betekent dat de 14 medewerkers van IW4 vanuit Rosa Novum werken in het groenonderhoud. Wim van Ginkel is zeer verheugd met deze uitbreiding van het medewerkersbestand. ‘Prachtig dat wij als bedrijfsleven, met IW4 samen, werk kunnen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’.

Groenonderhoud

In totaal zijn er bij Rosa Novum nu zo’n 25 medewerkers die op enthousiaste wijze groen onderhouden in Veenendaal en de regio Foodvalley, dit inclusief stagiaires en mensen in een proefplaatsing. Dat doen zij in het openbaar groen, bij scholen, woningcorporaties en bedrijven. Dit gebeurt onder leiding van bedrijfsleider Nancy van der Vin.

Inclusieve arbeidsmarkt

René van Holsteijn, die onlangs afscheid nam van IW4, is blij dat hij deze ontwikkeling als vertrekkend directeur heeft kunnen afronden. Iw4 en Rosa Novum willen voor zoveel mogelijk mensen ‘met een afstand’ duurzaam en betekenisvol werk te creëren in groenonderhoud.