Inloopavond ‘Rhenen ontstenen en vergroenen!’

‘Samen Rhenen ontstenen en vergroenen!’ Met dit motto is er een inloopavond voor de inwoners van Rhenen georganiseerd. U bent van harte welkom op dinsdag 29 oktober in het Huis van de gemeente in Rhenen.

Waarom ontstenen en vergroenen?

Groen is het beste middel om de negatieve effecten van de klimaatveranderingen tegen te gaan. We krijgen bijvoorbeeld steeds vaker te maken met extreem weer. Regen komt in hevige hoosbuien met wateroverlast tot gevolg. Meer groen is onderdeel van de oplossing, want groen neemt water op. Groen kan ook helpen hittestress in de stad te voorkomen. De afgelopen 2 zomers was het heet en droog. Een een groene omgeving brengt verkoeling en houdt vocht vast.

Bijen, vlinder en vogels

Een ander belangrijk voordeel van groen in tuin en stad is dat het goed is voor de bijen, vlinders en vogels. Die hebben onze steun hard nodig! Kies daarom voor planten waar bijen en vlinders gek op zijn. Op de website van de Vlinderstichting en van IVN leest u welke planten geschikt zijn.

Inloopavond: gratis advies over vergroening

Samen – inwoners van Rhenen, woningbouw, overheid, bedrijven – kunnen we iets doen. Tijdens de inloopavond kunt u informatie en advies krijgen over wat u in uw eigen tuin kunt doen om te vergroenen.  Naast Rosa Novum, Rhenam Wonen en de gemeente zijn ook de Waterschappen, IVN en Tuincentrum De Wildernis aanwezig. Al deze organisaties kunnen u laten zien hoe u met kleine aanpassingen veel kunt bereiken.

Bovendien worden er twee regentonnen verloot. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten op de inloopmarkt en er wordt een kleurwedstrijd georganiseerd.

Waar en wanneer?

De inloopmarkt op dinsdag 29 oktober is van 18.00 tot 21.00 uur in het Huis van de gemeente aan de Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen. De toegang is gratis.
Meer informatie vindt u ook op de website van Rhenam Wonen