Rosa Novum gestart als sociaal groenbedrijf in Veenendaal

Rosa Novum is een nieuw sociaal groenbedrijf in Veenendaal. We zijn gestart in mei 2018. Er werken inmiddels 5 mensen met een arbeidsbeperking. Maar het doel is veel meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen in het groenonderhoud. Daarom willen we groeien en daarvoor zetten we de commercie in. De aanpak is eenvoudig: door meer opdrachten te verwerven, kunnen we meer mensen werk bieden. We zijn dus een bijzonder bedrijf omdat we een sociale doelstelling hebben maar we blijven een bedrijf: je kunt van ons hoge kwaliteit tegen een verantwoorde prijs verwachten. Onze mensen leveren samen vergelijkbare als, of betere prestaties dan andere groenbedrijven!

Rosa Novum is een sociaal bedrijf. Maar wat is dat eigenlijk?

Een sociaal bedrijf is een commercieel bedrijf met een maatschappelijke doelstelling. Commercie is dus een middel. In ons geval is het doel mensen met een arbeidsbeperking zinvol en betaald werk te bieden. En ze te begeleiden in hun ontwikkeling tot vakman en vakvrouw. Ook herinvesteert een sociaal bedrijf zijn winst, of een groot deel ervan, in het maatschappelijke doel. Want de winst wordt niet uitgedrukt in geld maar in ‘sociale opbrengsten.’

In Nederland kennen we geen bijzondere rechtsvorm voor sociale bedrijven (in GB bijvoorbeeld wel). Daarom hebben wij onze sociale doelstelling vastgelegd in de statuten van de BV. Want een sociaal bedrijf is ook transparant.

Rosa novum onderhoudt het groen in opdracht van  bedrijven, zorginstellingen, gemeenten en andere organisaties in Veenendaal en omgeving (regio Food Valley).
Wil je jij weten wat het voordeel is om het groenonderhoud bij jouw bedrijf of organisatie door een sociaal bedrijf als Rosa Novum uit te laten voeren?

Stuur een mail naar info@rosanovum.nl, dan nemen we contact met je op!